Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Akár idén nyáron is kifutóra léphetett volna

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma 1982-es szegedi pillanatképeket nézegethetünk. Láthatunk egy hátulról lencsevégre kapott sétáló családot; a dekoratív és divatos nő után akár idén nyáron is megfordultak volna a férfiak. Tartsanak velünk: képek annó.
Az első képen tiszai messzeségből bontakozik ki Szeged sziluettje. A második fotó egy nyolcvanas évekbeli Csemege üzlet előtt készült – kádári mindennapok alulnézetben. A harmadik képen a csinos hölgy mai nézőpontból is nagyon divatos. E fotó azért is tanulságos, mert arra utal, létezik a jelenség, miszerint a divatstílus három évtizedenként visszatér.

A negyedik felvételen a mai Novotel épületére láthatunk rá, a képen szereplő férfiak divatilag már nem annyira vállalhatóak, mint a csinos nő az előző fotóról. Az utolsó fotón feltétlenül nézzék meg a harminc évvel fiatalabb Frank Sándor mesterszakácsot!

Nézzenek be hozzánk, képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmespár csókolózik – és jé, mit csinál a kisfiú?!

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermének mai képeit legkönnyebben a Kádári capriccióval tudjuk jellemezni. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom