Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Az ötvenes évek derekán

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma 1955-ös és 1956-os életképeket, portrékat mutatunk be. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünkön minden kicsi: a Móra Ferenc Múzeum is meg az előtte lévő szökőkút is. De aztán egyszer csak megnőnek... Második fotónkon Vőneki Sylvester és munkatársa látható egy mestermunkájukkal. A két öreg kubikostalicska-készítő volt. A fénykép róluk Szeged-Alsóvároson készült. Azonban nem ezek a fontosak a képen, hanem a seprű és annak szakszerű tárolása. Ugye az önök kiskertjében is a kis bódé tetején van a helye? Harmadik és negyedik képünk a szegedi Tisza-parton készült: a fotós előbb a rakpartra koncentrált, majd a Bertalan híd helyére. Ötödik, mai utolsó felvételünk pedig egy belső hármasról készült Tápén. Szerintünk Kocsis Sándornak, Hidegkúti Nándornak és Puskás Ferencnek képzelték magukat a srácok.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szocializmus utolsó évtizedében

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma újra néhai kollégánk, Enyedi Zoltán nyolcvanas években készített fényképeiből tallóztunk. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom