Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Barangolás a harmincas és az ötvenes években

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma két évtizedet szemlézünk. Tápé és Szent-Györgyi lesznek a főszereplők a harmincas években, az ötvenesekben pedig az úttörők viszik a prímet. Illetve a zászlót... Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk Tápén készült egy halásztanyán: hálók, bogrács, a háttérben a kép bal oldalán szerényen meghúzódva a halász is látható. Rend volt. Második fotónkon egy egész egyetemi tanuló munkásság látható: nem akárkit avattak már akkor sem gyűrűs doktorrá. Harmadik képünkön Szent-Györgyi Albert nyilatkozik kollégáinknak. Negyedik felvételünkön úttörők vonulnak Szeged belvárosában. Napi képrejtvényünk ehhez a fényképhez kapcsolódik: melyik utcában menetelhetnek? Válaszaikat Facebook-oldalunkon várjuk! Ötödik fotónkon pedig egy ötvenes évekbeli gigaberuházás látható. A frissen átadott paprikaszárítóban már ott függnek a fűszerpaprikák.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötször a hatvanas évekről

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében hatvanas évek fontos és kevésbé fontos eseményeit szemlézzük. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom