Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Csongrád megye 1956-ban és 1980-ban

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében két évszám és öt település között „ingázunk". Tartsanak velünk: képek annó.
Első két felvételünk 1956 tavaszán, nyarán készült: előbb Dienes István régészt láthatjuk egy csónakban a Tiszán a Belvárosi hídnál, majd Algyőre utazunk: a néprajzi szeminárium résztvevői alkotnak csoportképet. Köztük van nyugdíjas kollégánk, Horváth Dezső is. Majd jönnek 1980. fotói, néhai kollégánktól, Enyedi Zotlántól: előbb Szentesen a baromfi-feldolgozó egyik csarnokában járunk, majd a mártélyi tavaszt élvezhetjük: lelkesen takarítják az üdülőt a holtágnál. Végül mai utolsó felvételünkön újra Ópusztaszeren nézhetünk szét: ezúttal traktorbemutatóban lehet gyönyörködni. A kiállított járművek már akkor, 1980-ban is veteránnak számítottak, de egytől egyig működtek.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódmezővásárhely és Ópusztaszer a nyolcvanas években

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében két helyszínünk van: Hódmezővásárhely és Ópusztaszer. Ilyennek látta a nyolcvanas években néhai kollégánk, Enyedi Zoltán ezt a két települést. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom