Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Dőlnek a szobrok

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán a hatvanas évekből indulunk rendszert váltani, szobort dönteni Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Tartsanak velünk: képek annó.

Hintázni bárki, bármikor tudott kisgyerekként. No de hajóhintázni, az azért mégis más volt. Szárnyalni a hullámokon a legnagyobb viharban is a lányok sikongatnak, a víz átcsap a fedélzeten – ezt mind el lehetett képzelni miközben föl-le száguldott a kis „lélekvesztő".

A Metripondban dolgozni a hetvenes években biztos megélhetést, nyugalmat jelentett. Az egyik legjobban prosperáló megyei üzem volt a hódmezővásárhelyi gyár.

A hetvenes évek fülledt erotikája teljesen váratlan helyeken tudott felbukkanni. Például a Füles címlapján. Akkor nem is számított rendes újságnak, ha nem volt egy bikinis csaj a címlapján.

Utolsó két képünk a boldog rendszerváltás talán legszebb pillanatait mutatják, a szobrok döntését. Enyedi Zoltán ott volt a szegedi Lenin- és a vásárhelyi Iván-szobor daruzásánál is.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

Olvasóink írták

  • 1. TELSTAR 2013. április 07. 12:22
    „Kár, hogy a hajóhintás kép fordítva lett betéve (a biztosításos reklám feliratán jól látható.) Lehetne korrigálni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hej, azok a hetvenes évek!

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai képeivel egy bő emberöltőt repítenek vissza minket az időben, a hetvenes évekbeli Szegedre. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom