Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Ebéd előtt, ebéd után

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében továbbra is 1980-ban bolyongunk néhai kollégánk, Enyedi Zoltán segítségével. Mikor jártak utoljára iskolai menzán? Tartsanak velünk: képek annó.
Első fotónkon egy csongrádi iskolai menzán nézünk szét: as rácok már túl vannak a krumplilevesen, jöhet a második! Második képünk a Dugonics téren készült. Ma már ott nem Barkasok, Ladák, Trabantok parkolnak, és nem Domus van kiírva az épületre... Minden más stimmel? Harmadik felvételünk arra bizonyíték, volt olyan idő, amikor a Tisza télen is magas volt. Negyedik képünkön éppen nyílik a Szegedi Ipari Vásár. A pótmikrofonnak köszönhetően mindenki jól hallhatta az ünnepélyes megnyitó szövegét. Ötödik képünk múzeumi, pontosabban kiállítási: a Szentmihályon „turnézó" paprikatörténeti kiállításon készült.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor még szocializmus volt

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében újra öt fotót mutatunk meg 1980-ból. Ellátogatunk Makóra, a HÓDGÉP-hez és a szegedi ruhagyárba is. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom