Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Fegyelem, figyelem

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma egymásra és a körülményekre figyelő, néhol egészen fegyelmezett embereket figyelhet meg. Lesz köztük híres sőt hírhedt is. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk a fiatal Liebmann Béla felvétele: néhai kollégánk már a harmincas években a szabadtéri körül „sertepertélt", mostani fényképe is egy elkapott csevegés a világot jelentő deszkákról. A két úriember sajnos ismeretlen, de mintha csak a hétvégi focimeccset értékelnék. Második fotónkon egykori „kedves vezetőnk", Rákosi Mátyás éljenezteti magát. Ha nem búzamező közepén álldogált, ez volt az egyik legkedvesebb elfoglaltsága. Harmadik képünk a Szegedi Nemzeti Színházban készült, sajnos nem egy kiváló színdarabot láthatunk, hanem a szomorú valóságot... Negyedik felvételünkön Kádár elvtárs a textilművekben látható, a tószton már túl vannak az asztalnál ülők, az elégedett koccintásokat figyelhetjük meg. Mai utolsó fotónkon Szinetár Miklós rendező a Turandot 1965-ös próbáján cseveg az egyik szereplőjével.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad téren

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében megint a Szegedi Szabadtéri Játékokról készült fotók között tallóztunk. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom