Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Fehér-tó, Hódmezővásárhely, Szeged, Makó

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma egy kicsit kimozdulunk a megyeszékhelyről: néhai kollégánk, Enyedi Zoltán 1980-as fényképeivel bolyongunk egy kicsit Csongrád megyében. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk Fehér-tón készült: az 1980-as októberi lehalászás győztesei és vesztesei láthatók a fényképen. Második és harmadik fotónk Hódmezővásárhelyen készült: az országosan 200 ezredik, a megyében tízezredikként átadott szövetkezeti lakást ünnepelték az elvtársak. Előbb a sorház előtti szerény ünnepséget nézhetjük meg, majd a boldog tulajdonosokat, akik épp a konyhát szemlélik. Negyedik képünkkel térünk vissza Szegedre: a NOSZF-ot harmincnégy éve a ruhagyárban egyebek mellett lövészettel is ünnepelték. Három férfiember tart célra, nem lehetett egyszerű úgy koncentrálni, hogy közben fotózzák is őket. Ötödik, mai utolsó felvételünk pedig egy romantikus esti makói képeslap. A tér és a kereszteződés ma már egy kicsit másképp néz ki.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az 1956-os lebői ásatáson

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma terepre megyünk: 1956-ban Tápé-Lebőnél nagy ásatások folytak. Ezekbe nézünk most bele. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom