Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Fiatalok, bohók...ovisok: gyerekműsor 1978-ban

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma egy 1978-as óvodai gyerekműsorra látogatunk. Tartsanak velünk: képek annó.
A szakállas bácsit vagy a fotós nénit? Nem mindenki tudta, hová is kell néznie. A gyerekcsapat a szakállas bácsit figyeli az első képen, de egy renitens, szomorkás arcú ovis inkább Somogyi Károlynét szemléli. A felvétel a Boross József utcai óvodában készült 1978-ban.

Elmélkedve, gondolkodva, tátott szájjal a második fotón. Mindenki másképp csinálta: valaki komolyan, valaki tátott szájjal, valaki hátrafelé fordulva… Színi előadást néznek a Boross József utcai óvoda apróságai 1978-ban.

A kantáros naci a menő. Ovis „dressz-kód" a harmadik képen: a kantáros nadrágok lehettek a legdivatosabbak a Boross József utcai oviban 1978-ban. A fotót Somogyi Károlyné készítette.

Melyik mese lehetett? Pontosan nem tudjuk, melyik mesét játszhatták épp a Boross József utcai oviban, de láthatóan a kicsik figyelmét lekötötte a színi előadás. A negyedik felvételt Somogyi Károlyné fotóriporter készítette 1978-ban.

Renitens csíkos az utolsó fotón. Mindig van egy renitens: komoly odafigyeléssel szemléli az előadást a Boross József utcai óvoda kollektívája – kivéve egy lázadó lelkű csíkos pólós kisfiút, aki inkább a háta mögött ülőket szórakoztatja. A fotó 1978-ban készült.

Nézzenek be hozzánk, képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így dolgoztak 1982-ben Szentesen és Vásárhelyen

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a szentesi Baromfifeldolgozó Vállalatnál és a… Tovább olvasom