Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Film- és színházművészet a harmincas években Szegeden

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a szabadtéri játékok indulás lesz a fő motívum, de a Bolváry-féle Tiszavirág című filmbe is újra belenézünk. Tartsanak velünk: képek annó.
Első négy felvételünk a szabadtéri játékok indulásához és az első előadásokhoz kapcsolódik. Első két felvételünk pihenő színészeket mutat: előbb Mezei Mária „liheg" a színpadon, majd a büfébe kukkantunk be: itt az egyik asztalnál Hont Ferenc, a játékok egyik elindítója sztorizik a művészekkel. A harmadik fotónkon egy másik főnök érkezik éppen a szegedi vasútállomásra: gróf Bánffy Miklós elég sok minden volt a harmincas években, a szabadtérin mint rendező működött közre. Negyedik képünk már egy próbát mutat, Palló Imre próbálja beharsogni a Dóm teret Kukorica Jancsiként. Ötödik felvételünk pedig a Tiszavirág filmé: láthattak már nem is egy gyönyörű színésznőt és „akciójelenetet" is a forgatásról, most az egyik gyerekszínész ábrándos portréját nézhetik meg.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépségek Szegedről

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma csak szép dolgokat láthatnak: emberekben tárgyakban egyaránt. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom