Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hatvanasak, Szegeden

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma az 1960-as évek öt pillanatot mutatjuk meg. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünkön lassan hazaér az asszonyság, vidékről. Tápé falu a városban, s a hatvanas években ez még inkább szembetűnő volt. A krumplis zsák a kerékpáron emblematikus. Második képünkön a szegedi ruhagyár egyik brigádja ünnepli a középen álló dolgozót. Nem lehet tudni, hogy születés- vagy éppen névnapja van a férfinak, de azt is el tudjuk képzelni, hogy éppen most megy nyugdíjba, s a búcsúztatóján készült a fénykép. Harmadik fotónk egy fodrászversenyen készült, az ítészek éppen mustrálják a frizurákat. Negyedik felvételünkön vidám, elégedett malackák láthatók, de figyeljék meg a letámasztott biciklit is a háttérben! Ötödik képünkön, lehet, egy élet munkája látható: Odessza frissen kinőtt panelei előtt a vadonatúj járdán mosolyognak az elégedett férifak.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színháziak, kommunisták, orvosok és átlagemberek

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében mai főszereplőink változatos helyekről és korokból érkeztek. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom