Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Hej, azok a hetvenes évek!

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai képeivel egy bő emberöltőt repítenek vissza minket az időben, a hetvenes évekbeli Szegedre. Tartsanak velünk: képek annó.

Annyira kopár a fotón az olajos utca, hogy szinte lehetetlen el is hinni, volt ilyen „állapotban is" pedig a bizonyíték egyértelmű. A Szegedi Ipari Vásáron 1976-ban az ereje teljében lévő – mihez képest, persze – kelet-német autó- és gépgyártás is bemutatta gépeit. Egy olyan kis platós, terepes IFA-val zúzni egy kört, sok kisfiú álma volt. A szoborkihelyezések legkritikusabb pontja mindig az, hogy úgy tegyék le az alkotást, hogy az nehogy megsérüljön. Borvendég Béla műve szakértő kezekben volt, semmi baja nem lett a szobornak. Az egyetem vezetésének ünnepi felvonulásán túl figyeljék meg a fotón a Klauzál téren parkoló autókat is! Ötödik képünk is igazi kuriózum – ma már. Annó teljesen normális volt, hogy a férfiember kiül a Széchenyi térre, és tízfilléres alapon – ami őrületes hazardírozásnak számított – ultizik. És az is normális volt, hogy a játszókat körbeállták a gibicek. Manapság már ultizni is számítógépen ultizunk... Ha egyáltalán...

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

Olvasóink írták

  • 1. Kovimi31 2013. április 07. 07:38
    „Nagyon nem jó ez a sorozat itt az újságban. Őszintén? Fájdalmas nosztalgiát érzek, ahányszor ránézek egy ilyen képre. Emberi világot látok, emberi világra emlékszem, szép pillanatokra, ettől a mostanitól meg még jobban megundorodom, még inkább érzem, hogy ebben a társadalomban a a magunkfajtának nincs helye. Azt meg már okos emberek megmondták, hogy boldog az, akinek gyönge a memóriája... Az enyém nem az, így nem is vagyok boldog, és ezek a képek egyszerűen feltépkedik a fájó sebeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulás a harmincas évekbe

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai képeivel nyolc évtizedet repülünk vissza, hogy megnézzük, milyen volt az akkori Szeged. Semmi nem változott... Vagy minden? Döntsék el önök! Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom