Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Igenis a méret a lényeg

Szeged – Már a húszas években sem volt mindegy, mekkora paprikafüzért készít az ember... Ahogy az sem volt mindegy a franciáknak, milyen katonai parádéval tisztelegnek július 14-e előtt. Meg is adták a módját: képek annó.
Az első komolyabb, fotóval is dokumentált katonai felvonulást már az első világháborúban átélte Szeged: a megszálló franciák ráértek arra, hogy július 14-én büszkén emlékezzenek hőseikre. S hogy alig telik el bő fél évtized és olyan nyugodt, csöndes békés fotó készülhet az egykori Erzsébet rakparton – ezt anno senki nem gondolta. Ahogy azt sem, hogy a Jósika utcai zsidó hitközség épülete gettó lehet. Pedig sajnos ez is megtörtént.

Paprikát szeretett volna folyóméterben? Az sem volt gond a Valéria téren.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

  • 1. PiszokAlfréd 2012. december 12. 07:52
    „"Annó - képek, történetek a múltból
    Igenis a méret a lényeg" No meg a pontatlanság! "Ahogy az sem volt mindegy a franciáknak, milyen katonai parádéval tisztelegnek június 14-e előtt." Csak 30 napot téved a mélyen tisztelt újságíró! És ezzel meg is bukott a történelem érettségin! (nem az emelt szintűn!:-) ) Mert ami miatt a beszédhibásak parádéztak, az 1789. július 14-én történt!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék a Munkácsy kiállítási belépőért: íme az 5. nyertes!

Egy héten át minden nap páros belépőt nyerhet a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítására! Ön nyerte az ötödik fordulót? Tovább olvasom