Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Így ünnepeltek eleink a hetvenes évek végén

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma ballagásra, május-1-jei ünnepségre, kommunista gyűlésre és Délép-ünnepségre látogatunk. Tartsanak velünk: képek annó.
Gratulálok, elvtárs! Délép-ünnepség 1978 tavaszán az első képen. A cég ezekben az esztendőkben több mint 7 ezer embernek adott munkát. Somogyi Károlyné, a Délmagyarország fotóriporterének felvétele.

Május elsejei „húzd meg, ereszd meg" játék a második fotón. Munkások május elsejei dekorációt húznak föl egy Csongrád megyei épületre 1978-ban. Somogyi Károlyné fotóját nézegetve egyértelmű: a feladatot elvégzők igencsak megküzdöttek a fontos célért.

Ki ne szeretne ovis lenni, ha ők az óvónénik - sugallja a harmadik felvétel. Óvónőképzősök ballagása Szegeden 1978 májusában. Somogyi Károlyné fotóriporter felvétele.

Előtérben három retró frizura, háttérben a Dóm a negyedik képen. Frissen végzett orvosok a szegedi Dóm előtt ’78 tavaszán. Az orvostanhallgatók ballagásán Somogyi Károlyné járt.

Platón így mutatná be a komcsi gyűlést mint olyat. Ennél tipikusabb képet -mint mai utolsó felvételünk - a Kádár-korbeli kommunista gyűlésről keveset találni. Van ott minden, aminek lennie kell: kádárista címer meg sok fontos elvtárs - egyenruhásak és civilek egyaránt. Somogyi Károlyné a Magyar Honvédelmi Szövetség (MHSZ) fennállásnak harmincadik évfordulóját ünneplő gyűlésen járt 1978. május 23-án.

Nézzenek be hozzánk, képek annó

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged ´78: Városháza, Hősök Kapuja, Marx tér és a cípészmesternő

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma újabb 78-as életképeket láthatunk Szegedről.… Tovább olvasom