Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Karádytól Leninig át a Dóm téren

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma az egyik leggyönyörűbb magyar színésznőt éppúgy megnézhetik, mint a gyűlölt Rákóczi téri Lenin-szobrot. És lesznek kínai hipszterek is! Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünkön ő komolykodik: Karády Katalin 1943-ban járt Szegeden koncertezni. Második fotónk Dóm téri: a hirdetőoszlopon plakát kérdezi: „Ismered Szegedet?" A mellette lévő hirdetmény a Dugonics mozi programját hirdeti. Hol volt ez a filmszínház? Harmadik képünk kínai delegációról készült a hatvanas években. A szettjükért: a napszemüvegekért, a ruhákért a hipszterek minden pénzt megadnának. Negyedik felvételünk a szegediek egyik legkedvesebb utcáját az Oskolát mutatja. Már jó néhány mai, modern épület látható az utca elején, miközben a kép bal oldalának elején még a régi házak láthatók. Ötödik képünk pedig a Lenin-szobor avatásán készült: koszorúk, kalasnyikovos őrök, ahogy kell.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tiszán, Tápén és a Széchenyi téren

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma is Szeged emblematikus helyszínein nézünk szét. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom