Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Keglovich, 1900-ból

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma Keglovich Emil objektívjén keresztül nézünk szét 1900-ban. Tartsanak velünk: képek annó.
Első két fotónkon a neves szegedi fényképész állóképességéről, ügyességéről is meggyőződhetünk. Ahhoz, hogy úgy fényképezze a második világháborúban a Tiszába bombázott szegedi hidat, illetve a Széchenyi teret, bizony magasra kellett mászni, és kicsi annak a valószínűsége, hogy egy pocketgéppel fényképezett... Harmadik fotónk az Aradi vértanúk teréről készült. Nem tiltakoznánk az ellen, ha ma is így nézne ki. Egy freskóval persze szegényebb lenne Szeged, de a látvány (talán) kárpótolna. Negyedik képünk műtermi, Babos Béla nagyon vagány kamasz lehetett. Ötödik felvételünkön visszatérünk a Széchenyi térre, a mai banképület emeletéről nézett ki a térre a fotós.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

  • 1. tatam 2013. augusztus 01. 11:57
    „A régi hídon 4 db hídvámszedő hely volt kialakítva! Valószínű, hogy Keglovich úr a SZUE sarkánál lévő tetejéről fényképezett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

És akkor elindult az élet a szegedi bőrklinikán

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a frissen átadott szegedi bőrklinika első munkanapjaiba lesünk be. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom