Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kemény legények, 7 évesen

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma is fantasztikus szegedi tereket mutatunk, de a csúcsfotó Mórahalomról jött. Tartsanak velünk: képek annó.

Első fotónk a Szegedi Napló szerkesztőségéről készült. Ekkor még nem „voltunk meg", hiszen 1904-es a kép a Dugonics térről, az Engel-házról. Második felvételünk egy háromnevű utcát mutat: több mint száz éve, a Híd utcát egyszerre hívták Híd utcának, Kállai Albert utcának és Kállay Ödön utcának. Észrevették az utca közepén a villamossínt? Harmadik képünk a nyüzsgő Klauzál téren készült. De azt muszáj megjegyeznünk, a Kígyó Patika most azért szebb, mint 1920-ban. És akkor megérkeztünk Mórahalomra, illetve Szeged-Alsóközpontba, ahol 1934-ben készült az elsősökről az osztálykép. A srácok roppant szigorúak... Ötödjére visszatérünk Szegedre, a havas Hősök kapujához. A Bengáli és a Dacia épp arra vár, hogy zöldet kapjon.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tündöklő paloták, ˝haldokló˝ középületek

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma is Szeged híres épületeit szemlézzük. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom