Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Kirándulás a harmincas évekbe

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai képeivel nyolc évtizedet repülünk vissza, hogy megnézzük, milyen volt az akkori Szeged. Semmi nem változott... Vagy minden? Döntsék el önök! Tartsanak velünk: képek annó.

Dömötör tornyot fotózni a dóm tornyából mindig jó mulatság volt. A régi templomból megmaradt torony innen mindig úgy néz ki, mint egy kilövésre váró űrhajó. Második képünk is „fenti". Ezt a belvárost, így elég nehéz felismerni. Bartók, illetve akkor még Valéria téren paprikát venni olyan volt, mint manapság a Mars téri piacon bevásárolni. Az mondjuk rejtély a szerkesztőség számára, hogy ennyi paprikával mit tudtak kezdeni otthon az asszonyok egyszerre, de tény, a paprikapiac állandóan tele volt, az árusok alig győzték a vevőket kiszolgálni. A Kelemen utca-Somogyi utca sarkán már akkor is mindenki ott és úgy ment át, ahol és ahogy akart. Ma ezt egy kicsit már nehezebb megtenni, persze, de egy „rendes" gyalogos azért rendre megpróbálja amikor csak teheti. Utolsó képünkön újra gyönyörködjön a híd íveiben! Külön felhívjuk a figyelmet a gyönyörű villamosvezetéktartó-oszlopokra!

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyönyörű épületek, figyelemre méltó férfiak

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai képein megunhatatlan látképeket mutatunk, valamit két férfiembert: az egyikre büszkék lehetünk, a másikat viszont meg kellene kövezni: képek annó. Tovább olvasom