Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Középpontban az étkezés

Szeged – Enni már pedig kell! Épp ezért ma a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében a főzés, az alapanyagok, és az ezekre gondolók fotóit nézhetik meg. Tartson velünk: képek annó.

Főzni a kertben mindig remek elfoglaltság. S ilyenkor teljes képtelenség, hogy éhen maradjon az ember, hiszen a bográcsban, a nagy „kinti" edényekben nem lehet keveset főzni. Második fotónkon Kovács Mártonné azért egy kicsit ijedten a kamerába, mert épp most bizonytalanodott el, vajon levette-e a tűzről a lábast, mielőtt elindultak a műterembe. A téli Stefánián fagyoskodó kocsisok kevéssel is beérnék: egy forró tea, egy kis zsíros kenyér nekik már lakoma volna. Nyúlból, fácánból rosszat nem lehet készíteni. Ha meg az ember maga lövi meg ezeket, akkor pláne büszke magáról. Utolsó fotónkon világhírű, Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert szerintünk azon gondolkodik, pacalt egyen-e vagy inkább marhapörköltet. A paprika, jelen helyzetben alma- biztosan nem marad el...

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ők mondták

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében csupa emberfotó látható. S a felvételeket nézve megpróbáltuk kitalálni, ki mit mondhatott. Tartson velünk: képek annó. Tovább olvasom