Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Lózungok és megtestesítőik

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a nyolcvanas évek Vásárhelyén és Szegedén bolyongunk. Politikai feliratok és azok megvalósítói, minden mennyiségben. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünkön Kádár János intelme alatt ülésezik a Hazafias Népfront Csongrád megyei küldöttsége. Második fotónkon munkásőrök gyűléseztek Hódmezővásárhelyen: ők a munka mellett fegyverrel is szolgálták a szocialista hazát. Harmadik képünk szintén vásárhelyi: az edénygyárban ez volt a dresszkód és az egyik közkedvelt frizura a nyolcvanas években. Negyedik felvételünk is ezekről szól - „férfiváltozatban". A VOR-öltöny, a kamionos-bajusz egy mára tovatűnt életérzést hoz vissza ezzel a fényképpel. Ötödik, mai utolsó képünk pedig egy nyugdíjas szőlőmetszőről készült: Oláh Mihály előbb polgármester, majd tanácselnök volt az ötvenes években.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ijanozás Biacsiéknál, bágerezés a Tiszán

Nem, nem írtunk el semmit. A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma 1958-ból ezeket a mesterségeket, munkákat mutatjuk meg. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom