Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Még nem büntették a sisak nélkül motorozókat a május 1-i felvonulásokon

Tudjuk, tudjuk, november 20-án nem illik tavaszi, pláne nem május elsejei képeket mutogatni, de mit tegyünk, ha rengeteg remek május elsejei kép maradt fenn az átkosból. Tartsanak velünk: képek annó.

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma 1982-es hódmezővásárhelyi május elsejei képeket láthatnak. Így utólag visszanézve nem tűnik annyira szörnyűnek ez a kötelező május 1., akkoriban persze milliók gyűlölték.

Az első képen túramotorosok „vonulnak" – a másodikon szocialista egyenöltözékbe csomagolt nők menetelnek. A harmadik fotó segítségével a fiatalabb nemzedékek megismerhetik a május elsejei tribün fogalmát: innen integettek a helyi fontos elvtársak.

A negyedik felvételnek köszönhető, hogy örök életre fel lesz jegyezve a vásárhelyi II. Rákóczi Ferenc kiváló vállalati brigád teljesítménye - az persze kérdés, vajon Rákóczi apánk mit szólt volna, ha sejti, brigádok elnevezője lesz majdan. Az ötödik „Apa gyermekével - hátulról babakocsival megtámogatva" című művészi erejű fotóval még nem köszönünk el a 82-es vásárhelyi május 1-től; ígérjük, néhány nap múlva ismét keresünk elő erről a napról fotográfiákat!

Nézzenek be hozzánk, képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A SZIN Ópusztaszeren?

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma az országjáró diákok ’82-es ópusztaszeri találkozójáról mutatunk képeket. Mintha a SZIN-en lennénk. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom