Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Minden demizsonba Anna-vizet!

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma az Anna-kút 1982-es állapotáról láthatnak felvételeket. Az elmúlt évtizedekben rendre megújított kút és környéke immár hosszú idők óta része a szegedi életérzésnek. Az Anna-kutat 1927-ben fúrták… Tartsanak velünk: képek annó.

Az első képen még a régi szocialista városi címerrel láthatják az Anna-kutat – ilyen is volt egykoron az egészséges vizet biztosító forrás. A második felvételen a demizson viszi a prímet… vajon bor, pálinka vagy Anna-víz volt több benne pályafutása során?

A harmadik fotón egy kedves nyugdíjas néni töltekezik a csodavízzel – nézzék, milyen méltósággal, időskori finomsággal hajol meg és fogja közben a táskáját; nem tudunk róla semmit, de hisszük, boldog, kiegyensúlyozott életet élhetett.

A negyedik felvételen a kúthoz felemelt aranyos zoknis-szandis kislánynak reméljük, ma már van egy ilyen hasonlóan szépséges kicsi lánykája, aki szintén megkóstolta már az Anna-vizet. Az utolsó kép arra a tényre irányíthatja a figyelmünket: az Anna-kútnál még az ölelkezés is szenvedélyesebb! 

Nézzenek be hozzánk, képek annó!
  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért futnak át ennyien a hídon?

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermének mai képeit nézegetve megint elgondolkodhatunk az élet értelmén. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom