Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Munkában

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán ma a dolgozáson van a hangsúly: van, aki örömmel végzi, van aki muszájból, sőt olyan is van, aki észre sem veszi, hogy éppen dolgozik. Tartsanak velünk - képek annó.

Emlékművet megmászni és azon „rosszalkodni" teljesen természetes volt a húszas évek végén. Felvételünk Ópusztaszeren készült a szobori búcsún. Ahol persze nemcsak vendégek voltak: a katonák azért oda-oda sandítottak az Árpád-emlékműre nehogy baj történjen.

Jó ötven évvel később az összes ünneplő azt figyelte, mit és hogyan szaval a kislány a makói múzeum alapkőletételénél. Nem lehetett könnyű feladat.

Egy-egy kiállítás megnyitóján a Móra-múzeum munkatársainak az is kellemes kötelességei közé tartozott, hogy beszélgessenek például a műgyűjtővel, ahogy tette ezt Lipták Mária és munkatársa.

Panelt „legózni" a nyolcvanas években sem volt egyszerű: negyedik felvételünk Felsőváros újjászületésénél készült. Ötödik fotónkon pedig a villámgyors, hatékony költöztetésre látunk „szép" példát a Móra Ferenc Múzeumból.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi, szép emlékek

Öt olyan fotót válogattunk össze, amelyek egytől egyig szívmelengetőek. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom