Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Műteremtől műteremig

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma egy1898-as műtermi fotótól eljutunk egy 1931-esig. Közben kinézünk a szabadba is. Tartson velünk: képek annó.

Széll József és becses neje, Vetró Julianna a biztonság kedvéért a kabátját is megörökíttette, ha már egyszer elmentek fényképészhez. Ami a Valéria téren a paprikapiac, a Széchenyi téren a „műszaki cikkek" piaca, az az egykori Rudolf téren a mai Mars tér: gyümölcs, zöldség minden, ami a ház körül termett eladó volt. Ha meg épp nem vett senki semmit az asszonyok ráértek pletykálni is egy kicsit. Az újszegedi plázsról készült a harmadik fotó. Itt még valóban lapos a Lapos, nem úgy mint manapság. Negyedik képünk a vidéki nyugalmat, lassúságot mutatja. Egy ilyen kunyhóban elég kalandos lehetett az élet, ugyanakkor az, hogy jön „néhány turista, fényképezőgéppel", teljesen normális volt. Mai utolsó felvételünk egykori kiváló fotóriporter kollégánkról, Liebmann Béláról készült. Egy másik zseninek, Vinkler László festőművésznek ült éppen modellt.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárazföldi és vízi utcák

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma megfordulunk a Széchenyi téren, a Kárász utcán, a Tiszán és a Marosban is. Tartson velünk: képek annó. Tovább olvasom