Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem baj, ha leesik az álla...

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának feltöltésekor mi is csak sasoltunk. Kattintson, unikumok várják! Mondjuk nem poharasok: képek annó.

Igen, első felvételünkön az Anna-kút látható. Pontosabban a helye, egy isteni szökőkúttal. Ha nem is ekkorában és így, de nem lenne rossz még bezsúfolni oda egy hasonló látványosságot. Nem kell, hogy Anna-víz folyjon belőle, sőt. Csak csobogjon ott valami a kút mellett. Második képünkön a „Hogyan és mit mondjuk odahaza az asszonynak" tanfolyam két éltanulója látható. 1956 szeptemberében így lehetett napozni az üzlet előtt. Ráadásul saját kalapban! Negyedik felvételünk Hódmezővásárhelyen készül Németh László Kossuth-díjas író látogatásakor. Ötödik felvételünk akár nosztalgikus is lehetne, de nem az. A hetvenes években még utazhattunk konflissal. Ma is kellene. A turisták biztosan szeretnék.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

* * *

Tegnap játszani is lehetett Annó rovatunkban, az egyik kedden feltöltött fotóval kapcsolatban tettünk föl egy kérdést. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Tisza Állami Áruház eredetileg hol nyitotta meg kapuit. Sokan játszottak velünk, és a többség jól tudta, hogy a Széchenyi és a Kárász utca sarkán lehetett először az áruházban vásárolni. A velünk játszók közül a szerencse ezúttal

Hortobágyi Attila

olvasónknak kedvezett.

Gratulálunk neki, a nap folyamán sms-ben is értesítjük. Ezzel az sms-sel, valamint neve és mobiltelefonszáma bemondásával veheti át nyereményét, a 8 Gigabyte-os pen drive-ot csütörtöktől a szegedi ügyfélszolgálati irodánkban, a Gutenberg utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakpartról az Oskolába, villámjátékkal!

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán ma újra játszani is lehet. Megint egy pen drive a tét: képek annó. Tovább olvasom