Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Nők a világ közepén: nőnap 1978-ban

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma Bordányba látogatunk 1978-ban a nőnapi rendezvényre. Tartsanak velünk: képek annó.
Vajon hittek nekik? „A nők teljes egyenjogúságának megteremtése össztársadalmi érdek" – lelkesítően buzdító gondolat a bordányi nőnapról 1978-ból az első képen.

Megtévesztő felvétel. A második fotó senkit se tévesszen meg: a lelkesen ücsörgő egyenruhás úriemberek csak a zenét szolgáltatták a bordányi nőnapon 1978 tavaszán. Vajon ők is küzdöttek a nők teljes egyenjogúságának megteremtéséért?

Az első sort a fotózás érdekelte a harmadik képen. Zajlik a bordányi nőnap 1978. március 8-án. Úgy tűnik, az első sorban ülő hölgyeket a meghatóan buzdító ünnepség kevésbé nyűgözte le: a kisdobosok és a szónokok helyett inkább a fotóst figyelték. Arról nincsenek információink, hogy hová tűnhetett a teljes harmadik sor…

Kisdobos-lerohanás. Olyan erővel lelkesedtek az ifjú kisdobosok, hogy a pódiumon ülő „nagyemberek" székbehúzva menekültek… A negyyedik felvételen is tovább zajlik a bordányi nőnap 1978-ban.

Az ajtóból is lógtak. Hömpölygő tömegek üres széksorokkal az utolsó képen: a későn érkezőknek már nem jutott hely, így az ajtóból figyelték a bordányi nőnap eseményeit 1978-ban. Az első sorok ürességének oka nem ismert.

Nézzenek be hozzánk, képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néptánc forrónadrággal - SZOTE táncház 1978-ból

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma táncórára megyünk a SZOTE-ba. Tartsanak velünk:… Tovább olvasom