Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Öt portré Szegedről, Vásárhelyről és Szentesről

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma férfiak, nők, gyerekek portréfotóit mutatjuk meg: öt különböző fotográfus alkotása látható Csongrád megye három városából. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk Letzteréknél készült a fiatal lovasról, aki ekkor még csak Szobaasszony faverzióján száguldott. A műteremben persze meg kellett állnia egy kicsit... Második fotónkon a vásárhelyi Plohn-műteremben a Tárkány Szűcs család egyik ifjú férfitagja áll öntudatosan a virágtartó oszlop mellett. Harmadik képünk özvegy Lábdy Antalné 1923-as vasúti igazolványa, amelyhez az asszonyról a képet a szegedi Lintner Ferenc készítette. Negyedik felvételünkön Lévay Ferenc álldogál a Tisza-parton a harmincas években. Az ügyvédnek már ekkor nagy szakálla volt, amely 1947-es haláláig folyamatosan nőtt: megfogadta ugyanis, hogy addig nem vágatja le, amíg Trianon felül nem vizsgálják. Végig hitt abban, egyszer úgyis megtörténik majd. Nem így lett. Ötödik felvételünk Szentesen készült 1938-ban: a gyönyörű Király Angyalka mosolyog ránk.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép, nyugodt pillanatok

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma „regeneráló" fotókat mutatunk. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom