Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Pillanatok a nyolcvanas évekből

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a nyolcvanas években bolyongunk. Tartson velünk: képek annó.

Első fotónk az algyői út mentén található kúriáról készült. Az enyészeté is lehetett volna, szerencsére sikerült megmenteni. Második fotónk 1984-es: a tápéi templomtorony felújítását mutatja. Nem szívbajosak a munkások, pláne nincs tériszonyuk. Harmadik képünk is egy renoválásról készült, a teljesen beállványozott Móra-múzeum látható rajta. Vallják be, ha tehetnék önök is felmentek volna azon a lépcsőn a múzeum tetejéig. De megnézhetik az 1986-os Lenin körutat is. Ma már persze Tisza Lajosnak hívják, de volt idő, amikor még Sztálin nevét is viselte. Utolsó felvételünk a kuriózumok között is kuriózum: az 1988-as szegedi Szent Jobb-körmeneten készült.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

  • 2. tatam 2013. május 14. 13:57
    „1!! Igen, ez a hírhedt Centrumgödör!!:-)) Még a troli vezeték is látszik!”
  • 1. TELSTAR 2013. május 14. 11:48
    „Ez még véletlenül sem a kiskörút, hanem a Mikszáth Kálmán utca. A kép semmiképpen sem lehet 1986-os, akkorra ugyanis már lebontották a kis házakat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeken, hétköznapokon

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma ünnepi és hétköznapi pillanatokat mutatunk meg. Tartson velünk: képek annó. Tovább olvasom