Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Régi, szép emlékek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán ma különösen nosztalgikus hangulatban vagyunk: öt olyan fotót válogattunk össze, amelyek egytől egyig szívmelengetőek. Tartsanak velünk: képek annó.

Száz éves fotót nézegetni mindig nagy élmény. A Szegedi Felsővárosi Iparoskörről készült csoportképen rengeteg tisztes, derék férfiember és asszony látható. Innen egyből a nyolcvanas évekbe ugrunk. Két fotón is a közművelődési palota a főszereplő, hiszen az egyiken felújítják a díszeit, a másikon pedig az látható, hogy a könyvtár éppen költözik. Volt mit átvinni a Dóm térre... A Szőke Tiszát vízen látni, ráadásul ilyen délcegen... De jó is lenne még! De hát tudjuk, mi történt. Ahogy tudjuk mi történt Felsővárossal is: a kertes házak helyét átvette a lakótelep. Nem volt mit tenni.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

* * *

Tegnapi játékunkat Barsi Géza olvasónk nyerte. A helyes megfejtés Felsőváros volt. Olvasónk a pen drive-ot a jövő hét elején, a hódmezővásárhelyi ügyfélszolgálati irodánkban veheti át. A nyertest sms-ben értesítjük, ezt meg kell majd mutatni a nyeremény átvételekor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buli, avató, celeb és napsugár - villámjátékkal!

Játsszon velünk! Pen drive-ot nyerhet, ha alaposan szemügyre veszi a Móra Ferenc Múzeum mai virtuális kiállítását! Képek annó. Tovább olvasom