Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Szabadban szabadon, odabenn...

Szeged – Lovak, galambok, a szabadság édes pillanatai, gokartok, és a nyomasztó bezártság: ez vár ránk ma a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében: képek annó.

Az első képünkön látható „kukásautók" sokkal tovább szolgáltak, mit azt gondolnák: Csongrád megyében az utolsó a kétezres(!) években fejezte be szolgálatát – és ez nem április tréfa.

Galambot etetni, üldözni pompás családi elfoglaltság. A gyerek kirohangálja magát, elfárad, így otthon tuti jó lesz.

Harmadik képünk 1956-ban készült. A gyűlölt vörös csillagot leszedték a forradalmárok, már csak azt kellett eldöntetniük, hova teszik, mit csinálnak vele. Valószínűleg bedobták a Tiszába.

Negyedik képünk az autósporté. Amit végül is vissza lehetne csempészni a Széchenyi térre. Lenne olyan látványos, mint bármelyik sátras zabálós fesztivál.

Ma végül még ellátogatunk Hódmezővásárhelyre. Komócsin Zoltánról már két évvel a halála után iskolákat neveztek el, a vásárhelyi az elsők között volt, amely megkapta az egykori Népszabadság főszerkesztő, MSZMP KB Külügyi titkár nevét.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

Olvasóink írták

  • 2. Esovaro 2013. április 01. 13:10
    „Azt a csillagot a Tiszaba dobtak be,az egyik aki ebben reszt vett szokott is ide irogatni, akkor kozepiskoilas volt.”
  • 1. SP 2013. április 01. 12:00
    „"... Anna-fürdő előtt kapta lencsevégre..."

    100 évvel ezelőtt
    Gőz-fürdő, tisztasági célú fürdő volt, a neve is, nem Anna. Nem koedukált, kötényes csupasz fenekes rendszerben működött.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcai művészeti sokszínűsége

Street art már akkor is létezett, amikor annak művelői nem is tudták, hogy azt csinálják. Volt köztük igazi, annak mondott és kocaművész is. Nézzék meg alkotásaikat! Képek annó. Tovább olvasom