Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Szemét helyzet Szegeden


A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma szemétkedünk egy kicsit, belesünk a férfiszabók és a medenceépítők szorgos munkájába, aztán átsuhanunk a jövőbe egy tuján. Tartsanak velünk: képek annó.

Elég szemét volt a helyzet 1978-ban: sajnos azóta is gyakran látni hasonlóan elhagyatott, illegálisan lerakott szeméthalmokat országszerte… Az első képen egy néni bosszankodik velünk együtt a kupacot látva. A második felvételen komoly férfiemberek szabnak-varrnak lelkesen, míg a harmadik képen egy nem mindennapi pillanatot örökített meg Somogyi Károlyné sajtófotós: így készültek a medencék a hetvenes években.

A negyedik felvétellel átreppenünk a József Attila sugárút és a Tisza Lajos körút kereszteződésébe: így bontották el a házakat, melyek helyére újakat húztak fel – a Novotel épülete azonban napjainkban is hasonlóképp magasodik a villamospálya fölé. Az ötödik fotón pedig már a teherautót és a védőfelszerelés nélkül szorgoskodó munkásokat is jobban lehet látni. És nézzék csak! Mindössze 20 km/órával haladhattak el az építkezés mellett a bátor autósok.

Nézzenek be hozzánk: képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőrös gitáros és óriási tömegek Tápéról

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma először Tápéra kirándulunk: szőrösen gitározunk… Tovább olvasom