Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Szexi bútorgyári munkások és Pozsgay 1978-ból

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a hölgyeknek kedvezünk, de körbepillantunk Pozsgay Imre ópusztaszeri látogatásán, valamint bisztrózunk és pályaudvarozunk is kicsit. Tartsanak velünk: képek annó.
Modellek vagy munkások? Ez a dilemma jár a fejünkben az első fotót szemlélve: igazán snájdig fiatalemberek tapogatják a bútorgyár frissen elkészült termékeit. Mi bizonyosan vásárolnánk belőlük! Mármint a bútorokból 

A második képen minden kistelepülés legfontosabb helyét, az ABC-bisztró kombinációt láthatjuk: itt zajlottak és zajlanak ma is a legfontosabb társadalmi és politikai események. Kedves bicajos srácok jönnek-mennek épp nagy kosarakkal 1978-ban. A harmadik felvételt nézegetve megnyugszunk: a munkavédelmi sisak mellett azért szerencsére ott volt a micisapka is a rakodási munkálatok közben.

A negyedik és ötödik képen az Ópusztaszeren szemléző Pozsgay Imrét láthatjuk: az Árpád-emlékmű minden politikus látogatásának elengedhetetlen része (volt).

Nézzenek be hozzánk: képek annó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendületes aszfaltmunka és textilgyári zsibongás

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma kismamacipőt szemlézünk a Textilművekben, útépítünk a Fonógyári úton, majd kiugrunk kicsit Újszegedre is. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom