Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Színháziak egymás közt

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a Szegedi Nemzeti Színházban lesünk be. Ilyenek voltak, ők játszottak a húszas, a harmincas és a hatvanas években. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünkön Salamon Béla „cicázik" Rubinstein Ellával, aki nemcsak csinos, tehetség színész volt, hanem hegedűsként is megállt a helyét. Második fotónk előterében Bársony Rózsinak mond szép szavakat Veszeli Kálmán 1931-ben a színpadon. Arról sajnos nincs információnk, ki ül a háttérben londíner egyenruhában az asztalnál. Harmadik és negyedik képünk 1928-ban készült: Az ördöglovas próbáján fényképezték le a kórus és a tánckar egy-egy színpadi beállását. Mai ötödik, utolsó felvételünk 1964-ből való: a kőszínházban köszöntötték a szabadtéri játékokon fellépő művészeket. A pontos idő háromnegyed hat.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

  • 1. achilleus 2013. november 21. 14:19
    „A pontos idő háromnegyed hat.
    - inkább hét az.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi szabadtéri archívumából

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében a harmincas, az ötvenes és a hatvanas évek szabadtéri játékainak egy-egy elkapott pillanatát nézhetik meg. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom