Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Tér, ötször

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán ma sétálunk egyet Szegeden, öt fontos teret barangolunk be. Egy kicsit mind hasonlít a ma „kinézethez": képek annó.

A Dugonics tér jó száz évvel ezelőtt egy kicsit szellősebb volt. Sokkal jobban át lehetett rajta látni, mint manapság. A mai Bartók, lánykori nevén Valéria téren sem nagyon lehetne ma már paprikát árulni, pláne nem ilyen mennyiségben. Az Indóház térről viszont gyakorlatilag semmi sem hiányzik. Az „old timerek" meg egyenesen fantasztikusak. A Dóm tér 1936-ban a levegőből így nézett ki. Figyelje meg, milyen épületek sorakoztak a mai Somogyi-könyvtár helyén! A Stefániát pedig a színház felújítása közben láthatjuk. Érdekessége a felvételnek, hogy a troli drótja még nincsenek rajta, azaz szinte biztos, hogy 1985-ben készült a fotó, hiszen a 9-es vonalon az év novemberében indult meg a közlekedés.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

A virtuális tárlaton megjelent képekből válogatás látható a
Móra-múzeum Tornyos Szeged híres város című időszaki kiállításán.

Olvasóink írták

  • 1. SP 2013. február 23. 12:03
    „Jók a képek.

    DM
    fotós hölgyek számára a nézegetését kötelezővé tenném.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma már nem így közlekedünk

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításán az azóta megváltozott közlekedési renden is elgondolkozhatunk. Meg azon is, hogy csak jobb most élni és kórházba kerülni, mint a harmincas években: képek annó. Tovább olvasom