Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Terepszemle a nyolcvanas években

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma újra a nyolcvanas években nézünk szét szerte Csongrád megyében, néhai kollégánk, Enyedi Zoltán fotói segítségével. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk a makói bérpalotáról készült. Sajnos a Hóvirág Presszó már elhervadt, pedig mennyi jó kávét, süteményt lehetett ott enni! Stoppolni – már ha nem zoknijavításról volt szó – harminc éve is nagy kaland volt. Második fotónkon bátor, kalandvágyó fiatalok várják az út szélén, hogy valaki felvegye őket. Harmadik képünk mindkét rajzolóit csak irigyelni lehet. Már azért is, hogy egyáltalán tudtak a rajzolásra is figyelni a mártélyi alkotótáborban. Negyedik felvételünk 1982-es, a SZIN-re érkező fiatalság ekkoriban még felvonult a rakparton. Szinte már vakmerőségnek számított a fotón látható megfogalmazott kritika. Ötödik, mai utolsó fotónk színházfelújítás közben készült 1985-ben.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főnöktől főnökig

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma szerényebb és vagányabb főnököket mutatunk. Meg a Fekete házat. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom