Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Tornyos Szeged és az élet császárai

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma egy kicsit templomtornyozunk, plusz megmutatjuk, hogy kell és lehet túlélni a hőséget. Tartsanak velünk: képek annó.
Így. Első fotónk a szegedi partfürdőn készült. Azt sajnos nem tudni, hogy természetesen vagy mesterséges dagonyázóban heverésznek a nyaralók, de vallja be, irigyli őket. Azért, mert ott vannak, és azért, mert meg merték csinálni meg azért is, mert ön sosem csinált még eddig ilyesmit. Második képünk a Dugonics térről készült, a Kárász utca felé fényképezett a fotós. Villamos van, szökőkút sehol, gyakorlatilag annak a helyéről látjuk a korzót. Izgalmas lenne, ha ma is így ketté lenne vágva a tér, és erre kanyarogna a villamos. Harmadik, romantikus fotónk a Belvárosi híd elődjéről készült valamikor a múlt század elején. Mindenki mindenhol közlekedhetett, nem voltak veszélyben az úttest kellős közepén, a felvétel bal oldalán álló gyalogosok. És akkor jöjjenek a tornyok! Előbb a Szent Miklósnak emelt templom tornyában gyönyörködjenek, plusz gondoljanak egy pillanatra arra is, élnének azon a csendes, poros Szegeden, amit a képen látnak? Mai utolsó képünkön a tornyok csak mellékszereplők, de fontosak: ekkor még sokkal jobban lehetett látni az Oskola utca híd felőli végéről is a dómot, az Égő Arany épülete még sehol nincs.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt pillanat az épülő dómról

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma „felhúzzuk" a fogadalmi templomot. Öt páratlan felvételt mutatunk meg az építkezésről. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom