Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Türelem, rózsa nélkül

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai fotóin virágok nem láthatók. Viszont nyugodt, türelmes emberek, helyzetek igen. Nosztalgiázzunk együtt! Tartsanak velünk: képek annó.

Első képünk az 1876-os Dugonics teret mutatja. Bár a mostani is fantasztikus lett, és a szökőkút is gyönyörű, de ezt a replikát, ha nem is ott, hanem mondjuk akár a már most is sokat szidott gödörben építené meg a város, azzal sok piros pontot gyűjthetnének be a torony alatti nyakkendősök, kiskosztümösök. A második felvétel három évvel fiatalabb. Ezen Szeged nyugodtan, méltóságteljesen tűri pusztulását, amit a Tisza okozott neki. Harmadik felvételünket már nem nagyon lehetne reprodukálni. Vagy ön ismer olyat, aki tud selymözni? Negyedik fotónk a Tisza-parton készült, de víz nem látható rajta. Kerny Istvánt ugyanis nem a folyó érdekelte, hanem a piac, ami a partján volt 1915-ben. Utolsó képünk a vásárhelyi tanyavilág korának egyik legjobb „sofőrjéről", Prádésról készült.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

  • 1. achilleus 2013. április 26. 14:28
    „Már reggel észleltem, de gondoltam várok egy kicsit, de így délután közepe táján, hadd hívjam fel a kedves szerkesztő figyelmét, hogy a tegnapi képekhez tartozó szöveg maradt a cikknél. (És ha már hozzászólok, szeretem ezt a rovatot, még ha a képeket részben takarja is alul a szöveg, és az automatikus váltást is túl gyorsnak találom. Utóbbit folyamatos rákantgatással ki lehet küszöbölni, viszont ha valamelyik képet még alaposabban meg akarom szemlélni, azt powerpointba jobbegérrel átmásolom. Így a zavaró szöveg sem jelenik meg az alján. Köszönet ezért a rovatért. Nagyon elgondolkodtató, minden reggel megnézem az ide kihelyezett képeket.)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráérősen

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításának mai fotóin bár néhol „dolgosak", mégis nyugalmat, árasztanak. Ne siessen ön se sehova! Nosztalgiázzunk együtt! Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom