Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Üzenetek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma fotós üzeneteket nézhetnek meg. Tartsanak velünk: képek annó.
Első képünkön Károly üzen. Ha tudott volna sms-t küldeni, akkor értenénk az üzenet jelentőségét, ám 1899-ben még az is megeshetett, Károly végül hamarabb hazaért, mint a képeslap. Második fotónk üzenete a kíváncsiság. Mindig, mindenhol lehet valami érdekesre, furcsára bukkanni, még egy unalmasnak tűnő, néha hideg, barátságtalan műteremben is. Harmadik felvételünkön tetőtől talpig munkaruhában szedik a földről a barackot a fiatalok: fontos volt már akkor is az öltözet. Negyedik képünkön az derül ki a Haladás bizony nemcsak egy szombathelyi focicsapat, hanem egy termelőszövetkezet is volt egykoron. Az előtérben lévő fiatalember talán azon mereng, neki mikor lehet Volkswagene. Ötödik fotónkon Szeged egyik legnagyobb újkori művészeti vállalkozásának előkészületei láthatók: nem hagyjuk többé, hogy ilyesmi megtörténjen!

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovatűnt épületek, hagyományos csoportképek

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a remek csoportképek mellett két láthatatlan szegedi utcarészletet is megmutatunk. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom