Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Vásárhelyi, székkutasi életképek 1980-ból

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében néhai kollégánk, Enyedi Zoltán vásárhelyi és székkutasi életképeiből válogattunk. Az évszám 1980. Tartsanak velünk: képek annó.
Első két felvételünk a székkutasi iskola első tanításai napjainak egyikén készült: előbb egy technika, majd egy ének órára ült be Enyedi Zoltán, hogy lefényképezze a kissé megilletődött diákokat. Harmadik fotónkon is az újdonság a lényeg: Hódmezővásárhelyen ebben az évben adták át egy új üzemi konyhát. A csillogó „lábasokban" az első borsófőzelék és zöldségleves főhetett. Negyedik képünk az egykori művelődési miniszterről, Pozsgay Imréről készült. Ekkor még nem a híres „forradalmi beszédét" tervezte elmondani. Ötödik, mai utolsó felvételünkön pedig a lakásszövetkezeti választmány tagjai láthatók, akik hamarosan tájékoztatják a tagságot a szövetkezet aktuális helyzetéről.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nagyáruház első napjai bónusszal

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében 1980 őszén-telén „táborozunk" le Fő témánk a Nagyáruház születése. Fotósunk néhai kollégánk, Enyedi Zoltán. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom