Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Vasárnapi klasszikusok 1909-ből

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma békés, nyugodt hétvégi kedvenceket veszünk elő. Tartsanak velünk: képek annó.
Első képünkön a szegedi városháza a főszereplő, no meg mellette Háy Miksa üzlete. Második képünkön a szegedi új zsinagóga látható. Nem, nem tervrajz, 1909-ben így nézett ki az imaház kertje. Érdekes kísérlet volna, ha a Mars téren megvalósítanák az egykori Rudolf téri árulási rendet: vajon hányan árulnának utánfutóról, teherautóról, kisáruszállítóból zöldséget, gyümölcsöt? S lenne-e valaki, aki szekérrel hozná a termést? Lehetne újra piac a Klauzál téren is: lassan mindenki beletörődik abba, hogy a Virágból már sosem lesz semmi, a teret előtte viszont ki lehetne használni. Vett már paradicsomot csokifagyival a kezében? Kipróbálná? Mi is! Ötödik képünk kakukktojás – az évszám szempontjából: 1912-es. A Maros utca „nyakig földesként".

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műtermi férfiak

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma újra műterembe megyünk, ám ott csak férfiakat látunk ezúttal. Még hogy csak a nők szeretnek pózolni... Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom