Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Villamos 1957-ből, nyaraló 1961-ből

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma két évet pécéztünk ki: 1957-es és 1961-es fotókat mutatunk. Olyan rakpartot láthatnak... Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk a mai Tisza Lajos körúton készült. Villamosbarátok mind a tíz ujjukat megnyalhatják, joggal: a pálya az út szélén, hat kocsi egymás mögött. Abban nem vagyunk biztosak, hogy valóban egy szerelvény volt-e, mivel akkoriban ott volt a 2-es vonal végállomása, így elképzelhető, hogy két vonat állt egymás mögött. Második fotónk is ott készült, de a másik oldalon: a kakasos templom a főszereplő, meg a képbe betekerő biciklis. A képről mai szemmel a troli drótja hiányzik. Ma pedig a térről a templom kerítése hiányzik. Harmadik képünk nyaralós. Varga Mihály sátra eltéveszthetetlen volt. A motorja pedig... Nagyon kéne! Negyedik és ötödik felvételünk 1961-ben készült a szegedi rakpartról. Előbb figyeljék meg a felhajtót, majd a macskaköveket!

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múzeum előtt és Tápén

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma két helyszínünk és két évszámunk van: a múzeumtatarozás 1955-ből, a tápéi események 1981-ből valók. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom