Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Annus Adriánt vasárnapra várják Athénba

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vasárnap délelőttre egyeztető találkozóra várja Athénba a játékokon kalapácsvetésben aranyérmes Annus Adriánt.
Annus Adrián azután, hogy a versenye előtt 3, utánna pedig egy negatív eredménnyel záruló vizsgálaton esett át, nem állt Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) rendelkezésére, azaz nem volt hajlandó újabb ellenőrzésnek alávetni magát.

Az atlétát jáki házában nem találták meg a WADA munkatársai, majd az utolsó határidőként megjelölt péntek 16 óráig hiába várták a bucsu-schachendorfi határállomásnál. Annus állítólag egészségügyi okokra hivatkozva nem jelent meg a tervezett kontroll helyszínén.

Ezt követően az athéni magyar csapathoz értesítés érkezett a NOB orvosi bizottságától, amelyben az állt, hogy a szervezet illetékes testülete vasárnap délelőtt, athéni idő szerint 11 órakor a Caravelle Szállóban tárgyalni kíván Annussal.

A találkozó lehetőségéről, amely a magyar delegáció erőfeszítéseinek eredményeként jöhet létre, szóban már korábban értesült a MOB vezetése, így időben megtörténhettek az előkészületek. A tervek szerint a szombathelyi klasszist Zsivótzky Gyula, a Nemzet sportolója, kalapácsvető olimpiai bajnok kísérné vissza Athénba, a találkozón pedig Gyulay István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára nyújtana segítséget a versenyzőnek.

A bizottságot három korábbi olimpikon, a német Thomas Bach, az ukrán Szergej Bubka és a svájci Stefan Oswald alkotja. Mérei Lászlótól, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatójától származó információ szerint azonban Annus egészségi állapota aligha teszi lehetővé, hogy athéni utazásra vállalkozzon.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajnos győzött a jobb

Nem ezt ígérte a papírforma. Kézilabdában magyar részről női dominanciát vártunk, erre a… Tovább olvasom