Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

13 százalékal nőtt tavaly a Mercedes-értékesítés

A Mercedes-Benz, smart és Fuso márkák generálimportőre, a Mercedes-Benz Hungária Kft. tavalyi összesen 2264 járművet értékesített, ebből 1235 személygépkocsit, ami 13%-os növekedést jelent.
Sikeres évet zárt a Mercedes-Benz Hungária Kft. 2012-ben. A Mercedes-Benz, smart és Fuso márkák generálimportőre a tavalyi összesen 2264 járművet értékesített, ebből 1235 személygépkocsit, ami 13%-os növekedést jelent az előző évivel összevetve. A kishaszongépjármű szegmensben 464, nagyhaszonjárműből összesen 569 darabot adott át ügyfeleinek. A BKK által kiírt autóbusztendert a VT-Transman nyerte, ami összesen 159 darab új generációs Citaro autóbuszt rendelt.

A márkakereskedői vezérkar a sajtótájékoztatótón.
A márkakereskedői vezérkar a sajtótájékoztatótón.

A hazai autópiaci trendeknek megfelelően a Mercedes-Benz márka esetében is növekedett a flottavásárlók aránya. A személyautó üzletágban az ügyfelek 47%-a volt flottavásárló és 14 vállalat esetében került be első alkalommal a járműparkba Mercedes-Benz modell. A transzportereknél is jelentősek voltak a flottavásárlások: egy dohányipari multinacionális vállalat összesen 88 darab Mercedes-Benz Sprintert vásárolt, valamint egy multinacionális kereskedőlánc is a márkát választotta a hamarosan induló webáruház megrendeléseinek kiszállításához.

A kecskeméti CLA, az első. Ezt kormányozta le a szalagról nemrég Orbán Viktor.
A kecskeméti CLA, ezt kormányozta le a szalagról Orbán Viktor.
– 2012 nem volt egyszerű év a Mercedes-Benz márka számára, de növekedési stratégiánkat követve, a lassan javuló magyarországi gazdasági helyzet lehetőségeire építve sikeres évet zártunk. Új modelljeink, partnereinkkel kötött együttműködési megállapodásaink, valamint márkakereskedőink munkájának köszönhetően egyre kedvezőbb ajánlatokat tudunk biztosítani ügyfeleink számára. 2013-ban folytatjuk a megkezdett utunkat, ami lehetővé teszi további növekedésünket és a prémium szegmens vezető szerepének elnyerését – mondta Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön, a budapesti Corinthia Hotelben rendezett sajtóreggelin.

Több szerviz akció, garantált minőségű használt autó
A Mercedes-Benz Hungária Kft. minden korábbinál több szervizakciót szervezett 2012 során. Az elmúlt évtől minden Magyarországon forgalomba helyezett Mercedes-Benz személygépkocsi esetében a jármű 4 éves koráig vagy 120.000 km futásteljesítményig díjtalanul biztosítják a gyártó által kötelezően előírt karbantartások elvégzését.


Az Integrált Szerviz Csomag révén a jármű tulajdonosának a karbantartás körében csak a gyártói előírásoknál gyakrabban cserére szoruló alkatrészek árát kell megtérítenie és az esetleges, váratlan meghibásodások sem okoznak többletkiadást az üzemeltetőknek, mert a csomag a kétéves, futásteljesítmény-korlátozás nélküli garancia lejárta után további két évig, de legfeljebb 120.000 km-ig érvényes kiegészítő garanciát is tartalmaz.

Design - 10 éve

Idén tíz éve kezdődött a Mercedes-Benz Design és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködése. A jubileum apropóján, március 12-én, ünnepséggel egybekötött kiállítás nyílik a Művészetek Palotájában, ahol Gorden Wagener, a Mercedes-Benz Design igazgatója is előadást tart.  

A Mercedes-Benz Hungária Kft. szervizajánlatainak bővülésével összhangban a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete és az Autós Nagykoalíció is jelentős erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy a legális kereskedelmi és javítói szakma az ügyfelek, a környezet védelme és a balesetbiztonság érdekében fennmaradjon és fejlődjön, a feketegazdaság pedig visszaszoruljon. Ennek érdekében indult el az ertunkhozza.hu kommunikációs kampány.
A használt autó üzletág, a Jahreswagen.com keretein belül partnereink 10 telephelyet üzemeltetnek országszerte. A kínálatban legfeljebb 6 éves, és 150 ezer km-t meg nem haladó futásteljesítményű Mercedes-Benz gyártmányú használt személygépkocsik szerepelnek, amelyeket megfelelnek a márka minőségi követelményeknek. Az autók 12 vagy 24 hónapos jótállással vásárolhatók meg.

Erősödik a Mercedes-Benz márka magyarországi jelenléte
A Mercedes-Benz Hungária Kft. fokozta hazai társadalmi szerepvállalásait. Ezek között megtalálható a Daimler AG gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági programja, a MobileKids bevezetése, a zsámbéki Driving Camppel kötött stratégiai együttműködés, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ támogatása, valamint az első Kecskeméten gyártott B-osztály jótékony célú elárverezése, amelynek bevétele a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját segítette.

Csúcstámadás 

Jegyrendszer még nincs a Mercedesnél, de a Kecskeméten készülő B-, és a töretlenül népszerű M-osztályból többet is el tudott volna adni a generálimportőr, de nem kapott elég autókvótát. (Az új A-osztályra pedig már a gyártás előtt 90 ezer megrendelés érkezett, ami rekord a márka történetében.) Ezzel együtt  kétszámjegyű növekedésre számítanak itthon az idén, s úgy gondolják, 2014-re vagy 2015-re elérhetik a 2008-as csúcsot az 1800 eladott személygépkocsit.


 
2012 novemberében a Daimler AG és a Magyar Kormány között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás jött létre, tavaly decemberben pedig a Daimler AG és a Pappas Csoport üzleti kapcsolatuk átrendezéséről döntött, amelynek értelmében az illetékes versenyhatóságok hozzájárulása esetén a Daimler AG átveszi a Pappas Csoportnak a Mercedes-Benz Hungária Kft.-ben meglévő részesedését.

Jelentős újdonságok, csökkenő költségek 2013-ban is
A tavaly megkezdett modelloffenzíva folytatásaként a Mercedes-Benz márka 2013-ban is jelentős újdonságokat mutat be. Áprilistól a márkakereskedésekben is megtekinthető a kizárólag Kecskeméten készülő Mercedes-Benz CLA, illetve az alapjaiban megújult E-osztály. A nyár folyamán megérkezik az év egyik legjelentősebb autóipari újdonsága, a márka zászlóshajója, az új S-osztály, illetve az AMG történetének első négyhengeres modellje, a Mercedes-Benz A 45 AMG is.

„Segíts egy mosollyal!"
A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2013 elején két jelentős együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kézilabda Szövetséggel a magyar sport támogatása érdekében, valamint csatlakozott a Transparency International Vállalati Támogató Fórumához, amelynek tagjai törekszenek az etikus, transzparens és elszámoltatható működésre.

„Segíts egy mosollyal!" címmel újabb jótékonysági akció indul az első CLA-hoz kötődően. A 2013 márciusában kezdődő programban az érdeklődő magánszemélyek és vállalatok a www.segitsegymosollyal.hu címen hamarosan elérhető weboldalon a CLA felületének 5x5 centiméteres részleteit vásárolhatják meg egységenként már 10.000 forintos alapártól. Az autón a feltételek elfogadásával az adakozók arcképeiket, vállalati logójukat vagy egyéb ábrákat jeleníthetnek meg. A dekorált CLA-t az év további részében nyilvános eseményeken tekintheti meg a nagyközönség, illetve minden résztvevő egyedi oklevélben is részesül. A bevétel teljes összegét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvatosabban tekerik vissza a kilométerórákat?

Akár 20 százalékot is elérheti az eltérés egy 10 éves autónál. Az óraállások kötelező… Tovább olvasom