Autó

2010.10.03. 13:01

i invázió a Párizsi Autószalonon

i szériás modelljeinek bemutatására koncentrál a Párizsi Autószalonon a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának egyik szponzora, a Hyundai. A modellekről Markó Zoltánnal, a Hyundai Holding operatív igazgatójával beszélgettünk.

Delmagyar.hu

– Mit vitt a Hyundai a francia seregszemlére?

– Az „i" széria teljesen megújul. Az egyik kollégám mondta így, hogy „i" invázióra lehet számítani tőlünk az idén. A teljes palettánk megújul, minden autónk ennek az „i" szériának lesz a tagja. Itt mutatjuk be az iX20 névre keresztelt városi autónkat. Ez egy egyterű modell, bőséges belső térkínálattal, a családi autónál egy kicsit kisebb, de a városi kisautónál mindenképpen nagyobb jármű.

Markó Zoltán: A Sonata i40-ként tér vissza jövőre. Fotó: delmagyar.hu

Markó Zoltán: A Sonata i40-ként tér vissza jövőre.
Fotó: delmagyar.hu

– Az iX20-as mellett lesz más szenzációjuk?

– Minden évben 3-4 új autóval előáll a Hyundai. Most Párizsban az iX20-ason van a hangsúly, de felvillantjuk a jövő évi újdonságokat is. Ezek közül a legérdekesebb a Hyundai Sonatának az utódja lehet, amelyet i40-nek hívunk majd. Ez egy D kategóriás üzleti autó lesz, amely motorválasztékban, dizájnban és designban is hozza a Hyundaitól elvárt magas színvonalat.

Egy 2006-os Sonata. Az ígéretek, tervek szerint még ennél is szebb és jobb lesz. Fotó: internet

Egy 2006-os Sonata. Az ígéretek, tervek szerint még ennél is szebb és jobb lesz.
Fotó: internet

A német Auto Bild nyári felmérései szerint a Hyundai volt az idén a legmegbízhatóbb, dél-koreai márka még nem nyerte el ezt a minősítést. Mi tudtuk, hogy nagyon megbízható autókat gyártunk, de egy ilyen külső szakmai megerősítés mindig nagyon fontos.

Párizsi sztár, az iX20-as. Fotó: internet

Párizsi sztár, az iX20-as.
Fotó: internet

– A gyárnak nagyon fontos a sport. A Pick Szeged egyik nagyon jelentős támogatója, de fontos a foci is, hiszen az idei dél-afrikai világbajnokságon is fő támogató volt a gyár. De – ha lehet így mondani – populárisabb, ismertebb autóversenyeken, például a brit vagy német túraautó-bajnokságban, a rali világbajnokságon mikor jelenhetnek meg az autóik? Driftversenyeken már lehet találkozni velük, megmászták nem egyszer Pikes Peaket is.

Az egyik legjobb drifter: Rhys Millen és Hyundai Genesise
– A Hyundainak az a legfontosabb a sportszponzorációban, hogy minél több embert elérjen. Ezért is támogatjuk a labdarúgást, ezen van a fő hangsúly. A Pick Szeged ebből a szempontból egy picit kakukktojás, de ez a megállapodás hosszú évek gyümölcsöző kapcsolata, így mindenképpen megéri támogatni a csapatot.

Millen nemcsak a sík terepen szenzációs. Rekord idő alatt mászta meg Pikes Peaket is. Videó a Genesis orráról. Szédülés közben arra is érdemes figyelni, Rhys hányszor vált sebességet.
Dolgozunk egy raliszériás modellen, de, hogy melyik kategóriában indul, az még titok. Ahogy mondta, a driftversenyeken Amerikában már ott van a Genesis Coupénk, ezt már szériában is gyártjuk, ugyanúgy hátsókerékhajtással és 300 lóerős motorral, s éppen jövőre mutatkozik be Európában így a magyar piacon is.

Az előbbi rekord összefoglalója, kívülről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!