Autó

2019.05.18. 18:01

Már nézőket riaszt el a Forma-1-től a Mercedes fölénye

Ötből öt kettős győzelmet gyűjtött be a Mercedes a Forma-1 idei évadában, dominanciájuk nem tesz jót a nézőszámnak. A Hungaroring is mindig megérezte, ha a magyar futamra már eldőltek a fontos kérdések.

K.A.

A Mercedes hatalmas fölénye egyre kevésbé motiválja a Forma–1 nézőit, ezt bizonyítják a hétvégi nagydíj közvetítési adatai is. – A vasárnapi spanyol futam a német RTL csatorna adatai szerint 3,69 millió nézőt vonzott, ami több mint egymilliós visszaesés 2018-hoz képest – írta a motorsport.com. Az RTL szóvivője, Matthias Bolhöfer úgy véli, amennyire tiszteletre méltó a Mercedes dominanciája, annyira szenvednek az izgalom hiányától a szurkolók. – Persze nem tudjuk elképzelni, hogy a Ferrari és a többi rivális ezt ennyiben hagyja – fejezte ki reményét a német televíziós.


A Mercedes a világbajnokság eddigi mind az öt futamán megszerezte az első két helyet, mindössze három, leggyorsabb körért járó extra pontról maradt le – ezért nem 100 százalékos. A riválisok közül a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto kijelentette, csapata megvizsgálja idei koncepcióját. Ez ugyanis Barcelonában még nagyobb hátrányba került a Mercedesszel szemben, mint a korábbi versenyeken.

– Az 1992-es Williams rémisztő fölényét idézi a Mercedes idei szezonkezdete, ám Ross Brawn, az F1 sportért felelős ügyvezetője nem számít arra, hogy Nigel Mansell diadalmenetéhez hasonlóan alakul a mostani idény – írta a gphirek.hu. A 27 évvel ezelőtti versenyévad indult hasonlóan, az akkori, 16 futamos szezonban a forradalmi újdonságnak számító aktív felfüggesztésű Williams-Renault-val a brit Nigel Mansell már a 11. forduló, vagyis a Magyar Nagydíj után világbajnoknak tekinthette magát. Fölénye nyomasztó volt, az első 5 futamon megállíthatatlannak bizonyult, és az első 11 versenyből nyolcat nyert meg.


Ross Brawn nagyon reméli, hogy az idei szezon nem emlékeztet majd Mansell, Riccardo Patrese és a Williams diadalmenetére, eddig azonban úgy fest, le is pipálhatja azt. Csapatban mindenképp, ám itt a két versenyző között csupán néhány pont a különbség, míg Mansell hamar elhúzott amúgy dicséretesen szereplő istállótársától.


– Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sikersorozata annak köszönhető, hogy a csapatuk tökéletesen működik, kiváló a technikai csomagjuk – összegzett a veterán szakember, aki akkoriban még Michael Schumacher oldalán, a Benetton-csapatnál dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!