Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

40 millióra bírságolta a Citroent a versenyhivatal

Megtévesztő tájékoztatás miatt kapta a büntetést a Citroen Hungária Kft.
A Citroen Hungária Kft. a Citroen Autócsere Programját népszerűsítő hirdetéseiben, az elérhető kedvezmények feltételeivel kapcsolatban, megtévesztette a fogyasztókat és ezért a Gazdasági versenyhivatal (GVH) 40 millió forintra bírságolta - közölte a versenyhatóság hétfőn.

A Citroen Hungária Kft. 2012. december 1. és 2013. november 5. között különböző kommunikációs eszközökön arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy az Autócsere Program keretében kedvezményhez juthatnak. Az öreg gépkocsi leadásával, akár a meghirdetett legalacsonyabb áron és 4 éves kiterjesztett garanciával vásárolhatók egyes Citroen típusú gépjárművek.

A GVH megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetéseiben nem minden esetben tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy a régi autójuk leadása mellett elengedhetetlenül szükséges az is, hogy az új gépkocsit a Citroen Autócsere Finanszírozás igénybevételével szerezzék meg. Csak ekkor illeti meg a vásárlót a legalacsonyabb ár és a kiterjesztett garancia.

Egyes kommunikációs eszközökön pedig a vásárlást jelölte meg a kedvezmények igénybevételének feltételeként a cég, miközben a valóságban csak lízing esetén voltak elérhetőek az ígért kedvezmények. Ha a fogyasztó - a régi gépkocsijának leadása mellett - készpénzzel kívánta az új gépkocsi árát kiegyenlíteni, akkor csak 300 ezer forinttal magasabb áron tudta a többlet garanciát megszerezni.

A GVH súlyosító körülménynek minősítette azt, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat - a hosszú ideig tartó kampánynak köszönhetően - a fogyasztók igen széles körét érte el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ©koda tizenegyedszer a Tour de France szponzora

A világ legismertebb kerékpáros versenye számára 250 autóból álló flottát biztosít a ©koda. Tovább olvasom