Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

A BMW és a Daimler Chrysler fejlesztési együttműködése

A BMW csoport és a DaimlerChrysler AG kiterjesztették együttműködésüket a hibridmeghajtás terén és egyenjogú partnerekként közösen fejlesztenek innovatív hibridmodult a prémium szegmens hátskókerék-meghajtású autói számára.
Mindkét autógyár azt tervezi, hogy az új rendszert a következő három éven belül éretté teszi a piaci bevezetésre. Az együttműködés révén nemcsak a két cég magas szakértelme adódik össze, hanem a méretgazdaságosságnak köszönhetően a hatékonyság is kedvezően alakul.

Tovább folytatódik a DaimlerChrysler és a BMW együttműködése: a két autógyár a prémium szegmensbe tartozó hátsókerékhaktású autók hibridhajtású elemeinek közös fejlesztésével terjeszti ki a közös munkát.

A fejlesztési kapacitások összevonásával mindkét autógyár jól jár, hiszen így még hamarabb tudják bevezetni innovatív modelljeiket, illetve az egy eladott autóra jutó költség is csökken. A közös fejlesztésű alkatrészeket a két márka eltérő karakteréhez egyedileg igazítják majd a gyártók.

„Az alternatív hajtások terén való együttműködés nemcsak technikai, hanem gazdasági szempontból is fontos, hiszen így a két német vállalat, amelyeknek nagyon hasonló követelményeknek kell megfelelnie a prémium szegmensben, erősítheti versenypozicióját. Ebben a kategóriában különösen fontos, hogy a hatékonyság, a teljesítmény és a kényelem terén meggyőző hajtási technikákat minél gyorsabban dobjuk piacra “ – hangsúlyozta Dr. Thomas Weber, a DaimlerChrysler csoportszintű kutatásért és a Mercedes Car Group fejlesztéséért felelős igazgatótanácsi tagja.

„Ezzel az együttműködéssel kiszélesítjük technikai bázisunkat a jövőbeni hibridhajtások terén a prémium szegmensben, és méginkább összeköthetjük a két cég innovációs erejét. A közös fejlesztés eredményeit az egyes modellekhez igazítjuk és véglegesítjük, így a két különböző márka egyedi karaktere is megmarad“ – mondta Dr. Klaus Draeger, a BMW AG fejlesztésért és beszerzésért felelős vezetője.

A hagyományos hibridhajtások közé tartozó hibridmodul alapjának kifejlesztése Németországban, az egyes gyárak motor-és hajtásfejlesztési központjaiban zajlik majd.

A fejlesztőcsapatok szoros integrációját és a két gyár közös tudásbázisának hasznosítását egy közös keretrendszer biztosítja. Az összehangolt fejlesztési folyamatok, az együttes tesztelések és a legmodernebb technika biztosítása, valamint a fejlesztési módszerek segítik a projekt hatékony megvalósulását.

A BMW és a DaimlerChrysler új együttműködése kiegészíti a 2005-ben az egyesült államokbeli Troyban működő Hibrid Fejlesztési Központban (Hybrid Development Center) elindult közös munkát.

Mindkét autógyár elkötelezett az alternatív hajtási módszerek mielőbbi bevezetése mellett, és ennek megfelelően bővítik portfoliójukat, szélesítve technikai megoldásaikat a hibridmeghajtás egységeinek irányába.

(Forrás: BMW)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BMW: a teljes paletta jelen volt Genfben

Világpremierek és a jövő víziói álltak a BMW szereplése középpontjában a 77. Genfi Nemzetközi… Tovább olvasom