Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A General Motors csődközelben?

A bajban lévő General Motors szeretne az adósságainak átütemezéséről tárgyalni a kötvénytulajdonosokkal, azonban valószínűbbnek látszik, hogy csődöt kell jelentenie.
A Wall Street Journal a helyzetet jól ismerő, de nevük elhallgatását kérő szakemberekre hivatkozik. A pénzügyminisztérium azt sürgeti, hogy a GM a vállalat részvényeinek "egy kis részét" ajánlja fel a kötvénytulajdonosoknak, ami jelentős visszalépés lenne a cég két héttel ezelőtti terveihez képest. A korábbi ajánlat 8 és fél milliárd dollár készpénz és újabb GM-adósságrész lett volna, a vállalat alaptőkéjének 90 százalékán felül. A pénzügyminisztérium azonban "túlságosan nagyvonalúnak" ítélte ezt, mondván: a GM már kapott 13,4 milliárd dollárt a kormánytól, hogy felszínen tudjon maradni. Az új ajánlatot a cég valószínűleg a jövő héten terjeszti elő.

A WSJ szerint "biztos, hogy a kötvénytulajdonosok jelentős ellenállásába fog ütközni. Az új terv ezen kívül felosztaná a vállalatot egy Új GM-re, amelyben lennének a cég ígéretesebbnek tűnő márkái, mint a Chevrolet és a Cadillac, és egy Régi GM-re, amelyben lennének a nehéz helyzetben lévő részek. Az autógyártó óriáscégnek június végéig kell előterjesztenie egy "kilábalási programot", amitől a további kormányzati segélyek függnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától kapható a világ legolcsóbb autója

Csütörtöktől adhatják le rendeléseiket a világ legolcsóbb autójára, a Tata Motors autógyár Nano névre keresztelt modelljére az indiaiak. Tovább olvasom