Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A jövő kisáruszállítója a Nissantól

A Nissan a múlt héten európai formatervező központjában bemutatott egy rendkívül újszerű kisáruszállító -koncepcióautót.
Az NV200 elnevezést viselő, és az idén októberi Tokiói Autószalonon bemutatandó modell leginkább meglepő részlete a jármű álló helyzetében a raktérből kinyúló tároló tok, amelynek kihúzásakor az immár üres raktér mobil irodává alakítható.  

Az új NV200-at a Nissan Japánban működő Formatervező Központja és a London Paddington negyedében található Nissan Európai Formatervező Stúdiója közösen tervezte. Miután nem volt prekoncepciójuk azt illetően, hogyan is nézzen ki, a formatervezői csapat egy radikálisan új, futurisztikus, de mégis teljes mértékig praktikus új koncepciót dolgozott ki.

„A kishaszonjárműnek speciális feladatot kell ellátnia, de ez nem lehet ok arra, hogy a formája pusztán racionális, mindenfajta melegséget nélkülöző legyen. Az NV200 esetében a funkció adja meg az esztétikumot. A mi koncepciónk az volt, hogy nagyon hatékony, de mégis ember-központú járművet hozzunk létre" – mondta Shiro Nakamura, a Nissan alelnöke és egyben formatervezési vezérigazgatója.

Bár az NV200-as egy professzionális víz alatti fényképész speciális igényeinek megfelelő kialakítású, ahol a tárolótér nedves és száraz részre oszlik meg a búvárfelszerelés és a kamera elhelyezése céljából, az alapkoncepció különböző felhasználók igényeihez alakítható.

A jármű mozgása közben a tároló tok rögzíthető a raktérben. Az úti célhoz történő megérkezés után azonban hátrafelé kitolható, hogy könnyen hozzáférhető legyen. Amikor a tároló tokot kitolják a kisáruszállítóból, a mögötte felszabaduló tér mobil irodává alakítható. Az első kísérőülés ilyenkor a forgató sínen elmozgatva hátrafordítható az oldalfalból lehajtható számítógép-asztal elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romániában fektet be a Ford

A Ford 675 millió eurót tervez befektetni a craiovai autógyárba, ami korábban a dél-koreai Daewoo… Tovább olvasom