Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

A MAN is beköltözött a szegedi ipari parkba

Hosszútávú márkaszerviz megállapodást írt alá a múlt héten a Szegedi Ipari és Logisztikai Parkban az Autorail Kft. és a dunaharaszti MAN Truck & Bus Kft., így az előbbi ezután a MAN tehergépjárművek és Neoplan buszok teljes körű kiszolgálására jogosult.
Az esemény alkalmából nyílt napot is szerveztek, s egyúttal hivatalosan is átadták a márkaszervizt. A rendezvényre nagyon sokan eljöttek, s aki így tett a nyár talán első igazi kánikulái napján, az sem a menüben, sem a programban nem csalódott. És jöttek a szomszédból is – a motoros kaszkadőrbemutatóra mindenképp –, további két világmárka képviselete is ott működik már Autorail mellett a Szegedi Ipari és Logisztikai Parkban, az az M5-ös autópálya kijáratánál.

A megjelenteket Szűcs Gábor ügyvezető igazgató köszöntötte, aki röviden vázolta a napirendet, majd bemutatta veteránjárműveseket, aki a programot színesítették. A dunaharaszti MAN Kamion és Busz Kft. résztvevő teljes menedzsmentje nevében Reinhard Faderl ügyvezető igazgató megnyitó beszédében kiemelte: régóta terveznek a dél-alföldi régióban a MAN szervizhálózatához méltó partnert, olyat, amelyik a márka standardjainak megfelelő infrastruktúrával, szakképzett munkaerővel rendelkezik.

Szegedre is megérkezett a MAN. Fotó: Kovács András (képgaléria)

A haszongépjárműveket forgalmazó nemzetközi társaság a szegedi székhelyű Autorail Kft.-t választotta, a cég egy másik nemzetközi márkával másfél évtizedig tartó együttműködésével már bizonyított. A két társaság hosszútávú márkaszerviz megállapodást írt alá, melynek értelmében az Autorail Kft. a MAN tehergépjárművek és Neoplan buszok teljes körű kiszolgálására jogosult.
 
A rendezvényen megjelent mintegy 120 ügyfél közül a vállalkozóbb kedvűek tesztvezetésen próbálhatták ki a legkorszerűbb, EURO-6 motorral szerelt MAN TGX vontatót, a buszos partnerek pedig az MAN Lion's Coach kéttengelyes, turista osztályú buszát vezethették.
 
Szegedre is megérkezett a MAN. Fotó: Kovács András (képgaléria)

Meglepetésként Angyal Zoltán világbajnok Stunt driver kápráztatta el motoros kaszkadőr mutatványokkal a közönséget. (A szerző a fő számot nem tudta megvárni, csupán a melegítésről készített néhány képet, de aki maradt, az elmondta, igazán tartalmas programot láthatott a nagyérdemű.) A rendezvény tombolasorsolással zárult, az MAN Kamion és Busz Kft. fődíját, az Európai Kamionverseny ausztriai futamára, a spielbergi Red Bull Ringre szóló kétnapos hétvégét egy szegedi fuvarozó vállalkozás nyerte.
 
Az Autorail kft. 1992 óta végez haszongépjármű javítást, 2011. végén költözött át a jelenlegi, zöldmezős beruházásként létrejött, európai színvonalú szervizlétesítménybe. Sokoldalú műszaki szolgáltatásaival – a karambolos járművek, pótkocsik javításától a legkorszerűbb járműdiagnosztikáig – a régió egyik meghatározó járműjavító bázisaként üzemel a Szegedi Ipari és Logisztikai Parkban, az M5 autópálya kijáratánál.

Szegedre is megérkezett a MAN. Fotó: Kovács András (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emeleten rengeteg cseh szerkezet

Tudta, hogy a ©koda biciklivel kezdte, a márkanév egy gépgyáré volt, s régen nagyon sok asztalos is… Tovább olvasom